PG Slots Çocuk ve Ergen Danışmanlığı - Katarsis

Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

Çocukluk dönemi ile bu dönemin ilk telafisi olan ergenlik dönemi geleceğimizi belirler. Bu gelişim sürecinde yaşanan duygusal ve davranışsal problemleri çözerek geleceğe sağlam adımlarla yürürüz. Bu süreçteki hedeflerimiz:

Çocuk ve ergenlerin yetişme süreçlerinde ailelerin karşılaştığı problemleri çözümleme becerileri kazandırmak,
Okula yeni başlayan, okul ve çevre değiştiren çocukların yeni ortamlarına uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve arkadaşlık kurabilme ve sürdürebilme becerisi kazandırmak,
Ergenlerin başa çıkamadıkları problemlerde yol göstermek, yaşadıkları fiziksel, psikolojik, davranışsal ve duygusal değişikliklerde çözümün var olduğunu fark ettirmek,
Ergenliğe geçişte yaşadıkları dünyayı yeniden keşfederken kendilerindeki ve çevrelerindeki farklılıklara uyum sağlama becerisi geliştirmek, öfke kontrollerini sağlayabilmelerinde yardımcı olmak, sistematik ve stratejik düşünme becerisi geliştirmelerinde yol göstermek,
Derslerinde başarısız olan çocuk ve gençlerin bunun nedenlerini ve çözümlerini bulabilme becerisi geliştirmelerini sağlamak, gençlerin sınava hazırlık süreçlerinde yaşadıkları kaygıyla baş etme yöntemlerini göstermek ve ders çalışma becerilerini geliştirmek,
Boşanmak üzere olan ya da boşanmış ailelerde çocukların bu sürece uyum sağlayabilmesi ve yaşadığı duygusal sorunları çözme becerisi kazandırmaktır.

Ayrıca ailelere bireysel veya grup olarak eğitimler veya seminerler düzenleyerek destek vermekteyiz.

Çocuk ve Ergen Danışmanlıklarımız

Çocuk

Anne-Baba Tutumları
Anne – baba olarak çocuğunuza yaklaşımınız nasıl olmalı? Çocuğunuzun disiplini içselleştirmesini nasıl sağlarsınız?
Boşanma Sürecinde Çocuk
Boşanma kararınızı çocuğunuza nasıl ve ne zaman anlatmalısınız? Çocuğunuzun içinde bulunduğu durum ve yaşı ne kadar önemlidir?
Mastrübasyon, Dürtüsellik
Çocuğunuzun cinsel gelişim evrelerini ne kadar biliyorsunuz? Çocuklar neden mastürbasyon yapar? Çocuğunuz sıklıkla sözünüzü kesiyor mu? Kendine ya da çevresine zarar verici davranışlarda mı bulunuyor?
Çocukluk Çağı Sorunları
Tikler, Kardeş Kıskançlığı, Korku, Kaygı ve Fobiler, Öfke ve Saldırganlık, Alt Islatma (Enuresis), Dışkı Kaçırma (Enkoprazis), Tırnak Yeme, Parmak Emme, Çalma, İçe Kapanıklık, İnatçılık, vb.
Çocukluk Depresyonu
Anne baba olarak ruh sağlığınızın veya geçirdiğiniz travmaların çocuğunuzu en az % 70 oranında etkilediğini biliyor muydunuz?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
Çocuğunuz okula başladı mı? Dersine odaklanmakta ve ödevi bitene kadar oturmakta zorlanıyor mu? Öğretmeni ve arkadaşları ile iletişiminde sorunlar mı var? Düşünceleri davranışlarından daha hızlı ve aşırı hareketli mi?
Çocuklarda Travma
Çocuğunuz bire bir maruz kalmasa bile, birinci derecede yakınlarının yaşadığı veya sosyal medyada gördüklerinin etkisi ile de travma oluşur. Yoğun korku ve endişe hali devam ediyorsa, DİKKAT!
Fizyolojik Kekemelik
Çocuğunuz konuşurken heyecanlanıyor ve kelimeleri düzgün ifade edemiyor mu? Yoksa yalnızca kelimeleri tekrar ediyor ve konuşma gecikmesi mi yaşıyor?
Özel Öğrenme Güçlüğü(Disleksi)
Okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşıyor mu? Yeni kavramlar öğrenirken (alfabe, sağ/sol, ön/arka, tekerleme, sayılar, vb.) zorlanıyor ve aşırıya kaçan hatalar yapıyor mu?
Yaygın Gelişme Bozuklukları Tanılama
Erken çocukluk döneminde sosyal beceri dil gelişimi ve davranış alanında uygun gelişememe ve kaybın olduğu bir gurup psikiyatrik bozukluktur. (Otizm, Asperger, Redd, vb. Sendromlar)

Ergen

Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunlar, Kimlik Bunalımı
11-21 yaş aralığındaki çocuğunuzla iletişim kurmakta zorlanıyor musunuz? Alacağı kararlar hakkında sürekli fikir değiştiriyor ve kafası karışmış hissediyor mu? Sürekli birilerini mi taklit ediyor ve çatışma içinde misiniz?
Romantik İlişkiler
İlk ilişki deneyimi sonraki ilişkiler için belirleyici ve önemli bir unsurdur. Önemsemelisiniz.
Arkadaşlık İlişkileri
Çocuğunuz sosyal çevresinde ve akranlarıyla iletişim kurmakta, vakit geçirmekte ve grup aktivitelerinde zorlanıyor ya da tüm enerjisini arkadaş grubuna mı harcıyor?
Fobiler, Stresle Başa Çıkma
Çocuğunuz çeşitli nesne, olay veya durumlara karşı geliştirdiği aşırı korku (fobi) gündelik yaşamını etkiliyor mu? Stres yaşamakta olduğunu anlayabileceğiniz belirtiler (duygusal, düşünsel, davranışsal ve bedensel belirtiler) gösteriyor mu?
Öfke Kontrolü
Çocuğunuz ergenlik sürecinin getirdiği gerginlik ve duygusal yoğunluğunu kontrol edemiyor ya da kendini yeterince net ifade edemiyor mu? İlişkilerinde saldırgan davranışlar gözlemliyor musunuz?
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Travma, beklemediği şok eden olay ve durumlara birebir maruz kaldığı, tanıklık ettiği ve tüm iletişim araçlarında rastladığı olumsuz içerikler her yaş grubunda ruhsal sıkıntılara neden olabilmektedir. Travma sonrası yaşanan olayların etkileri duygusal ve fiziksel belirtileri ilerleyen zamanlarda sürekli tekrar ediyor ve bununla başa çıkamıyorsa acil destek almalıdır.

Okul ve Eğitim

Okul Korkusu
Çocuğunuz okula gitmekte zorlanıyor ve reddeden davranışlar sergiliyor mu?
Okula Hazır Oluş Süreçleri
Okul olgunluğu kazanımında okul öncesi eğitim kurumlarının önemi nedir? Çocuğunuz okula başlamaya hazır mı? Çocuğunuzu desteklemek için aile olarak neler yapabilirsiniz?
Ders Başarısızlığı
Öğrencilerin derslerdeki başarısızlığına pek çok faktör sebep olabilmektedir. Çocuğun akademik hayatıyla ilgili yardımcı olmak için aileler neler yapmalı?
Sınav Kaygısı
Çocuğunuzun sınav anında duygusal ve fiziksel kaygı belirtileri gösteriyor mu? Bilgi birikimini etkin bir şekilde kullanamıyor ve bu akademik başarısını olumsuz yönde etkiliyor mu?
Mesleki İlgi ve Kariyer Danışmanlığı
Çocuğunuzun ilgi alanlarını, potansiyelini ve yeteneklerini keşfetmek ve buna göre seçeceği meslek ve kariyer konusunda yardımcı olmak istiyorsanız ebeveyn olarak bu konuda uzman desteği alıp çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

“İnsan yalnızca onurunu korumalıdır, gurur egonun yansımasıdır.”

Uzm. Klinik Psk. Nurhayat Yüksel

“Mutlu insan aslında her istediğini elde eden değil, elde edemediklerine sabır gösterebilen kişidir.”

Anonim

“Depresyon, kişinin kendisini sürekli mağdur, acı içinde ve umutsuz hissetmesidir.”

Anonim

“Başkalarına duyduğumuz güvenin en önemli kısmını kendimize duyduğumuz güven oluşturur.”

Anonim