PG Slots EMDR Nerelerde Kullanılır? - Katarsis
EMDR Nerelerde Kullanılır?

EMDR Nerelerde Kullanılır?

EMDR, duygusal olarak zarar görülen durumlarla baş etmek için kullanılan yöntemlerden biridir. Bir psikoterapi yöntemi olan EMDR terapisi ile psikolojik travma tedavisi yaparken; yakın ve uzak geçmişte yaşanan, hatırlanan veya unutmayı tercih ettiğimiz, kabul etmekten yana sıkıntıya girdiğimiz durumları da gözden geçirme şansına sahibiz. Yaşanan travmalar hatırlamasak da, bizim tüm davranışlarımıza yansımaktadır. Farkına varmadan tepkisel davranır ya da kaçınma davranışları sergileriz.

EMDR terapisi ile panik atak yaşayan kişilerin korkularını, tedirginliklerini giderebiliyor ve çevrelerine daha güvenle yaklaşmalarını sağlayabiliyoruz. Ankara’da EMDR Merkezi ve EMDR terapisi yapan kişiler arasında, bu konuda uzmanlara sahip olmaktan gurur duymaktayız. Ankara EMDR Merkezi olarak EMDR uzmanı çalışanlarımızla birlikte; EMDR ile korku ve fobilerin tedavisi, EMDR ile kronik ağrı tedavisi, EMDR ile aile içi şiddet ve suistimaller üzerine detaylı olarak çalışmaktayız. EMDR ile sınav-performans kaygısı çalışarak, sınava girecek olan gençlerimizin akademik başarılarını yükseltip ilgili konulara çalışırken daha rahat konsantre olabilmelerini sağlıyoruz. Böylece sınav-performans kaygıları düştüğü için gelecekteki seçme ve yerleştirme sınavlarında EMDR ile performans arttırma konusunda güçlü bir temel atmaktayız.

Aynı zamanda EMDR ile aile içi şiddet ve suistimaller konusunda çalıştığımızda çocuk ve gençlerin problem çözme yöntemi olarak şiddeti kullanmanın kendisinde bir davranış kalıbı olarak kalmasını engelleme şansına sahibiz. EMDR ile aile içi şiddet ve suistimaller, gençlerin ilerleyen yaşlarında kuracakları ailelerinde kendi çocuklarına ve eşlerine karşı tutumlarını belirleyeceğinden, sağlıklı bir aile yapısı oluşturmalarına yardımcı ve destek olacaktır. Şiddet gören çocuklar yaşıtlarıyla tartışma becerisi geliştirmek yerine kaba kuvvet kullanmakta ve ergen olduklarında aynı davranışları sürdürdükleri için davranış biçimi kalıcı olmaktadır.

EMDR ile kronik ağrı tedavisi ve EMDR ile migren tedavisi yapılabilmektedir. Ağrıların sebepleri araştırılarak sorunların çözümlerini kalıcı kılabilmek EMDR ile ağrı tedavisi veya EMDR ile migren tedavisi sağlanabilmektedir. Ankara EMDR Merkezi araştırıldığında, Ankara EMDR terapisti olarak bu konuda eğitim almış kişilerin EMDR uzmanı yetki belgesi olması gerekir. EMDR uzmanı olan kişinin yalnızca EMDR terapisti olması yetmez, bunun yanında psikolojik kuramlardan ve yaklaşımlardan da haberdar olmalıdır. EMDR terapisi yaparken diğer yaklaşımlardan destek alınarak, bütüncül bir yaklaşım izlenerek kalıcı çözümler yaratılabilir.

UZM. KLİNİK PSK. NURHAYAT YÜKSEL

Etiketler: , , , , , , Kategori: Aile, Çift ve Evlilik Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, Genel, Yetişkin Danışmanlığı

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

+ 63 = 69