PG Slots Kendimize Mektuplar - Katarsis
Kendimize Mektuplar

Kendimize Mektuplar

Geçenlerde can dostumla oturmuş sohbet ediyorduk. Bana son yıllarda edindiği bir alışkanlığından bahsetti ve ben de sizlerle paylaşmak için iznini aldım.

“Mektuplar yazarım kendime, hem de ne zaman istersem. Bazen üstesinden gelemediğim bir şey olur, Bazen de sürekli sürdürdüğüm, vazgeçemediğim bir davranışım. Özellikle de her yıl başında okumak için bir tane.”

Anlayamamıştım doğrusu, nasıl yani diye sordum, başladı anlatmaya:

“Kendimle dertleşirim ben, bir sorunla karşılaştığımda bununla nasıl başa çıkacağımla ilgili yine kendimden fikir alırım. Canımı yakan, beni yoran olaylardan sonra oturur kendimle dertleşirim. Kendime daha sonra yaşadığım olayları hatırlatmak için, yaptığım hatalardan ders çıkarıp çıkaramadığımı görmek için hatırlatıcıdır bu mektuplar. Bir de her yılın ilk günü okuyacağım bir mektup. Bir önceki yılki umutlarım, hayallerim, kendimden beklentilerim… neymiş, neler yapabilmişim, neleri artık önemli bulmuyorum, hatırlarım. Yeni bir tane bir sonraki yıl için yazmaya başlarım.

İşte, ben bu mektupları belirli aralıklar gözetmeden, kendimle dertleşmek istediğimde yazar, bir sonraki yıl aynı dönemlere, üzerlerine tarihlerini atar, ancak o tarihlerde açar okurum, daha önce değil.”

İşte kendime mektuplar böyle ortaya çıktı. Bende yapabilir miyim acaba, dedim ve hemen başladım.

Belki siz de denersiniz.

Yaşam sevinciyle dolu, tüm hayallerinizin gerçek olacağı bir yıl dilerim.

UZM. KLİNİK PSK. NURHAYAT YÜKSEL

Etiketler: , , , , Kategori: Yetişkin Danışmanlığı

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

− 6 = 4