PG Slots Katarsis Ankara EMDR Merkezi - Katarsis
Katarsis Ankara EMDR Merkezi

Katarsis Ankara EMDR Merkezi

Ankara EMDR merkezi ya da Ankara EMDR terapisti arıyorsanız, Katarsis EMDR ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kısaca EMDR’den bahsetmek gerekirse; EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Türkçede Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme anlamına gelen; ilaç veya hipnoz kullanılmadan uygulanan bir psikoterapi tekniğidir. Çoğu zaman doğal afet, savaş ve taciz gibi rahatsız edici yaşam deneyimlerinin sebep olduğu duygusal sorunların tedavisinde kullanılır. Bu tür olumsuz deneyimlerin yanı sıra EMDR, fobiler ve panik bozukluk gibi sorunların çözümünde de kullanılabilmektedir.

EMDR tekniğini uygulamak için Ankara psikolog ya da psikolojik danışman olmak; psikoloji ya da rehberlik ve psikolojik danışmanlık lisans öğrenimi görmek yeterli değildir. Ankara EMDR terapisti olmak ya da Ankara EMDR terapisi yapabilmek için, dünyada ve Türkiye’de bulunan ilgili kurum ve kuruluşlarda, EMDR uzmanları tarafından verilen farklı seviyelerdeki eğitimlere katılmak ve uygulama sertifikası almak gerekmektedir. EMDR, ancak bu eğitimlere katılan ve uygulama sertifikasına sahip olan uzmanlar tarafından uygulanabilmektedir.

EMDR konusunda yetkinliği olmayan birinin EMDR terapisi uygulaması, sizin için faydalı değil, tam tersi şekilde zararlı olacaktır. Pek çok alanda ve konuda olduğu gibi, EMDR’de de yetkinliğe sahip olmayan kişiler sorunlarınıza ve ihtiyaçlarınıza kalıcı ve etkili çözümler getiremez. Bunun yerine sizi olumsuz yönde etkileyecek daha derin sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilirler.

Ankara’da EMDR terapisti arıyorsanız, EMDR ile çözüm bulacağınıza inandığınız bir sorununuz varsa; öncelikle uzman klinik psikologlarımızla görüşmenizi tavsiye ederiz. Bir Ankara EMDR merkezi olarak; danışanlarımıza terapi sürecini psikologlarımızla birlikte yürütmelerini öneriyoruz. Travma terapisi, anksiyete terapisi, ayrılık sonrası terapi ya da boşanma sonrası terapi gibi hepimizin desteğe ihtiyaç duyduğu dönemlerde, terapi süreci her zaman EMDR yöntemi kullanılarak ilerlemeyebilir.

EMDR tekniğinin uygulanması, kişiye faydalı olacağı düşünüldüğünde, danışmanlık sürecine dahil edilebilir. Ayrıca EMDR sürecin tamamını değil, yalnızca bir bölümünü kapsamaktadır. Uygulanan pek çok terapi yönteminden yalnızca biridir.

Ankara EMDR merkezi, Ankara EMDR psikolog, Ankara EMDR terapisti, Ankara EMDR terapisi, Ankara EMDR terapi arıyorsanız; uzman klinik psikologlarımız hem EMDR hakkında hem de size en faydalı olacak danışmanlık süreci ile ilgili sizi bilgilendirmek için yardıma hazırdır.

Hayatlarımızı yaşadığımız travmalar ve olumsuz deneyimler değil, farkındalıkla biz yönetmeliyiz.

 

 

Etiketler: , , , , , , , , , , , Kategori: Genel

2 Yorum

  • Özge gezek dedi ki:

    Merhaba ,
    Emdr tedavisi görüyordum ara vermem gerekti. Devam etmek istiyorum . Sigorta tarafından karşılanıyor mu?

    • Katarsis EMDR ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi dedi ki:

      Merhaba;
      Merkezimizde EMDR tekniği uygulanmaktadır.
      Sigortanızın psikolojik danışmanlık ücretlerini karşılayıp karşılamadığıyla
      ilgili detaylı bilgiyi sigorta firmanızdan öğrenebilirsiniz.
      Detaylı bilgi için iletişim sekmesinde bulunan numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
      Teşekkürler.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

5 + 1 =