-
Yeme Bozukluklarına Karşı Çözümler | Katarsis Psikolojik Danışmanlık
Yeme bozuklukları ile ilgili önerilerimizi ve sağlıklı beslenmeyi engelleyen psikolojik sebepleri sizin için konuştuk. Uzman Klinik Psikolog Nurhayat Yüksel ve Diyetisyen Füsun Bilgin Çakmak. -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Kurucumuz Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL'in önderliğinde TRT Kent Radyo Ankara Kent Günlüğü Kuşağı'nda Türkiye'de bir ilk olan Optimum Denge Modeli Aile Eğitimi'ne dair bilgileri sizlerle paylaştık.
Bu model kapsamında ikili ilişkileri, evlilik ve aile içi ilişkileri, kimlikleri, çocukların gelişim süreçlerini ve daha bir çok konuyu işlediğimiz programda son yayınımızın konusu "Evliliği Sağlıklı Sürdürmenin Yolları".
Kent Günlüğü 27.05.2016 tarihli yayın. -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Her bireyin kişilik özellikleri şüphesiz birbirinden oldukça farklıdır. Bununla birlikte ilgi alanlarımız, yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımız, bireysel motive olma şekillerimiz, bakış açılarımız her birimiz için çeşitlilik gösterir.
Optimum Denge Modeli, bu kişilik özellikleriyle gündelik yaşamın yanı sıra evlilik kurumunda yaşanan çatışmaların ve sorunların nedenlerini bulmamıza yardımcı oluyor. Ayrıca eşlerin doğum sırası, ailenin kaçıncı çocuğu olduğu, “ben”-“biz” dengesinin nasıl kurulduğu gibi detaylar da oldukça önemli.
Kent Günlüğü 20.05.2016 tarihli yayın. -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Evlilik ve Sonrası
Evlilik sonrası eşlerdeki kimlik değişimi,
Eş kimliğinde hangi yetkinlikler gelişmelidir?
"Ben" ve "Biz" dengesi,
Eşler arasındaki sorunlar, birbirlerine karşı davranışlarındaki olumsuz tutumlar ve bunların aile üzerindeki etkileri nelerdir?
Kent Günlüğü 13.05.2016 tarihli yayın. -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Birden fazla çocuk sahibi olan ebeveynlerin aile yaşantısı, doğum sırasına göre çocukların sahip olduğu karakteristik özellikler ve roller,bu sıraya göre ebeveynlerin çocuklardan beklentileri, iletişimi ve kardeşlerin kendi aralarındaki iletişim ve daha bir çok konu başlığını kurucumuz Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL sizler için değerlendirdi.
Kent Günlüğü 06.05.2016 tarihli yayın. -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Tek Çocuklu Aileler
Gerek ekonomik nedenlerden gerekse ailenin birden fazla çocuğa yetemeyeceği düşüncesinden dolayı günümüzde tek çocuklu aile yaşantısına oldukça sık rastlıyoruz.
Peki, tek çocuklu bir aile yaşantısında neler oluyor?
Anne babanın çocuktan beklentileri neler, çocuğun anne babadan beklentileri neler? Tek çocuk kimliğinde çocuk neler öğrenir, hangi becerileri geliştirir, hangi becerilerden mahrum kalır? -
Kent Günlüğü Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL
Aileye yeni bireyin katılmasıyla başlayan süreçte ebeveynin edinmesi gereken yetkinlikler ve beceriler nelerdir?
Kent Günlüğü 22.04.2016 tarihli yayın -
Kent Günlüğü (Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL)
Aile yaşantısının en heyecanlı ve en önemli dönüm noktası; aileye yeni bir bireyin katılması ve bununla başlayan yenilikler...
Çocuk doğduktan sonraki süreçte ailede yaşanan rol değişimleri nelerdir? Anne ve babalar ebeveyn kimliğinde neler öğrenir, hangi becerileri geliştirmesi gerekir? Çocuk evlat kimliğinde neler öğrenir? Ebeveynin çocuğa dair beklentileri neler?
15.05.2016 tarihli yayın. -
Kent Günlüğü (Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL)
Katarsis Danışmanlık Yeniden Yayında!
Geçtiğimiz yıl boyunca yaşadığımız radyo heyecanımız bu yıl da devam ediyor. Cuma günleri saat 11.00’de TRT Kent Radyo Ankara’dayız.
Peki, bu programda neler konuşacağız?
TRT Kent Radyo Ankara’ya ait “Kent Günlükleri” kuşağında merkezimiz kurucusu Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL önderliğinde evlilikle başlayan yeni kimlikler, ailedeki çocukların doğum sırasına göre üstlendiği roller, bu sırayla birlikte ebeveynin çocuklardan beklentileri ve tüm bunlara bağlı olarak aile ilişkileri ve aileye dair daha birçok konuyu sizlerle paylaştık.
08.04.2016 tarihli yayın. -
Tut Elimden Yaşam
Çocuklarda Ayrılık Anksiyetesi ve Okul Fobisi
Çocuğun 0-3 yaş arası geliştirdiği bağlanma şekli, kreş veya ilkokul gibi çocuğun ilk kez aileden uzak kaldığı durumlarda "ayrılık anksiyetesi" ve "okul fobisi" olarak karşımıza çıkabiliyor.
"Tut Elimden Yaşam" 10.09.2015 tarihli yayını. -
Tut Elimden Yaşam
Yaşadığınız İlişkiyi Çocukluk Döneminiz Belirliyor!
Çocukluk yıllarında öğrenilen bağlanma şekilleri, yaşamımızın yetişkin döneminde yaşayacağımız aşk ilişkilerinde belirleyici bir rol oynuyor.
03.09.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
İlişkilerdeki Görünmez Tehlike!
"Duygusal baskı" olarak da tanımlayabileceğimiz manipülasyon, ilk bakışta fark edilmesi güç olan ancak çiftlerin yaşadığı sorunların temelini oluşturan konulardan biri. Cinsiyet ayrımı yapmayan bu duruma kadın da erkek de farklı görünümlerle maruz kalabiliyor.
27.08.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Aşkın Patolojik Hâlleri
İlişkinizin ilk zamanlarında her şeyin mükemmel olduğunu düşünüyordunuz fakat bir süre sonra çeşitli sorunlar ve problemler yaşadığınızı fark ettiniz.
Aşk ilişkilerinde sorunlar nerede ve ne zaman başlıyor? , Patolojik Aşk nedir?, İlişkideki problemler nasıl değerlendirilmeli?
20.08.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
"Sizce Aşk Nedir?" Diye Sorsak Cevabınız Ne Olurdu?
Hepimizin yanıtının birbirinden farklı olduğu, yaşamımızın olmazsa olmazı, bir o kadar da merak ve soru işaretini beraberinde getiren "Aşk" ve "Aşk İlişkileri"ni Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL ile yeniden değerlendirdik.
13.08.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Aşkla Başlayan Bağımlılıklar
Birçok bağımlılığın başladığı yaş aralığı olarak tanımlayabileceğimiz 'ergenlik döneminde ergenin yaşadığı aşk ilişkileri, bu ilişkilerin bağımlı bir yapıya dönüşmesi ve anne-babaların özellikle dikkat etmesi gereken durumlar...
06.08.2015 tarihi yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
İlk İlişki Deneyiminiz, Sonraki İlişkileriniz Hakkında İpuçları Veriyor!
Özellikle ergenlik çağından itibaren yaşanan meşhur 'ilk aşklar' ve bu ilk ilişkiyle gelen deneyimler, yaşamımızın sonraki süreçlerinde yaşayacağımız ilişkilerde belirleyici bir rol oynuyor.
30.07.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Duygusal İlişkilerde Bağımlılık : Eşinize veya partnerinize bağlı mısınız, bağımlı mısınız?
“O benim her şeyim, ben onsuz yapamam, onsuz olmayı hayal edemiyorum” gibi oldukça sık rastladığımız cümleler, ilişkinizin "bağımlılığa" dönüştüğünün habercisi olabilir!
23.07.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Yalan söyleme alışkanlığı da tıpkı madde bağımlılığı gibi küçük kullanımlar şeklinde başlayıp belli bir süre içinde bağımlılık haline dönüşüyor, özellikle kişinin kendi yaşamında ve çevresinde önemli problemleri beraberinde getiriyor.
Yalan söylemek artık bir bağımlılık hâline gelmişse neler yapılmalı?
09.07.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Neden yalan söylüyoruz?
Yalan söyleme hastalığı / bağımlılığı (Mitomani); kişinin yalan söylemeye karşı koyamadığı bir dürtü olarak tanımlanıyor.
Günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar karşısında her yaş grubundan pek çok kişi masum bahanelere veya yalana başvurabiliyor. Peki, yalan söylemek ne zaman ciddi bir rahatsızlığa dönüşüyor?
"Tut Elimden Yaşam" 02.07.2015 tarihli yayın. -
Tut Elimden Yaşam
Takıntıların (Obsesif-Kompulsif Davranış Bozukluğu) sebebi,
takıntılı davranışı farketmek, tedavi ve terapi süreçleri, kişinin yakın çevresinin bu süreçte oynadığı rol ve konuya dair tüm detaylarla radyo programımız "Tut Elimden Yaşam"ın 25.06.2015 tarihli yayını. -
Tut Elimden Yaşam
Kişinin kendini yapmaktan alıkoyamadığı, bağımlısı olduğu davranışlar yani takıntılar (Obsesif-Kompulsif Bozukluk) günümüzde sıkça rastlanan bir durum.
Takıntılar günlük yaşamda, iş hayatında, sosyal çevrede pek çok sorunu beraberinde getiriyor.
"Tut Elimden Yaşam" 18.06.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Takıntılarımız Aslında Bağımlılık mı?
Sürekli yinelenen, yapmaktan vazgeçemediğimiz veya engelleyemediğimiz davranışlar olarak karşımıza çıkan "takıntı" ve bu takıntılarla bağımlılığın ilişkisini konuştuğumuz "Tut Elimden Yaşam"ın, 11.06.2015 tarihli yayını. -
Tut Elimden Yaşam
Sanal dünyada biriktirme bağımlılığı!
İçinde bulunduğumuz çağın gerekliliği haline gelen dijital yaşam ve internet teknolojisinin gelişmesiyle birlikte sanal nesneye erişimdeki kolaylık biriktirme bağımlılığına yeni bir boyut kazandırıyor.
Silemediğiniz e-postalar, internetten sürekli veri indirme ve depolama bu bağımlılığın başlıca habercileri...
"Tut Elimden Yaşam" 04.06.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Eviniz, iş yeriniz veya diğer yaşam alanlarınız, yaramayacağını bildiğiniz ama bir türlü atamadığınız eşyalarla doluysa, e-postalarınızı silemiyorsanız, kıyafetlerinizi atmakta zorlanıyorsanız dikkat!
"Biriktirme Bağımlılığı" konusuyla "Tut Elimden Yaşam" 28.05.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Bilinen bağımlılık türlerine göre daha yeni bir kavram olan "Alışveriş Bağımlılığı" nı fark ettikten sonra ne yapılmalı?, Alışveriş bağımlılığının tedavi ve terapi süreçleri nasıl ilerliyor?
"Tut Elimden Yaşam" 21.05.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
"Alışveriş Bağımlılığı" konusuyla "Tut Elimden Yaşam" 14.05.2015 tarihli yayını. -
Tut Elimden Yaşam
Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmezi olan "spor"un faydalarını saymakla bitiremeyiz. Fakat son yıllarda sporun bağımlılık yapabileceği düşüncesi üzerine yapılan araştırmalar, sporun fiziksel ve psikolojik bağımlılık düzeyine ulaşabileceğini gösteriyor.
Peki, spor ne zaman bağımlılığa dönüşüyor?
"Spor Bağımlılığı" konusuyla Tut Elimden Yaşam 07.05.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Bilgiye anında erişim, hızlı iletişim kaynağı olması gibi faydalarının yanı sıra sürekli ve yoğun sosyal medya kullanımının dezavantajları da mevcut.
Peki, bu fazla kullanım düzeyi bireyi nasıl etkiliyor, hangi problemlere neden oluyor?
"Sosyal Medya Bağımlılığı" konusuyla Tut Elimden yaşam 30.04.3015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Teknolojinin gelişimiyle birlikte hayatımıza giren "Sosyal Medya"nın kullanımı üzerine yapılan araştırmalar ve yayınlanan istatistikler, sosyal ağların kullanımının giderek yaygınlaştığını ve hatta bu kullanımların "bağımlılık" düzeyine kadar çıktığını gösteriyor.
Özellikle şiddet içerikli paylaşımlar çocukları birçok yönden olumsuz etkileyebiliyor. Bu durum şüphesiz en çok anne-babaları endişelendiriyor.
Peki, ebeveynlerin çocuklarını bu içeriklerden korumaya yönelik alması gereken önlemler nelerdir?, "Amaca uygun" ve "bilinçli kullanım" nedir?, sosyal ağlarda fazla vakit geçirmek ne gibi sorunlara sebep oluyor?
Konuğumuz Dijital İletişim Danışmanı Binnur UÇAKHAN ile birlikte konu başlıklarını incelediğimiz 23.04.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Konuğumuz Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dijital İletişim Danışmanı Binnur UÇAKHAN ile birlikte teknolojinin vazgeçilmezi olan "Sosyal Medya" ve "Sosyal Medya Bağımlılıkları"nı konuştuk.
En çok hangi sosyal ağda aktif olduğumuzu, yaş aralıklarına göre sosyal medyayı en çok kullanan nüfusu, Türkiye'nin sosyal medya alışkanlıklarını ve bu alışkanlıkların ne zaman bağımlılık düzeyine ulaştığını siz değerli dinleyicilerimizle paylaştık.
Tut Elimden Yaşam 16.04.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
09.04.2015 tarihli yayınımızda ergenler ve genç-yetişkinlerde teknoloji bağımlılığı, nedenleri ve zararlarını sizlerle paylaştık. -
Tut Elimden Yaşam
Hayatımızın her alanına yayılmış olan teknolojinin, özellikle 3 - 15 yaş arası çocuklarda ne gibi olumsuz etkiler bıraktığını ve fazla kullanımının zararlarını konuştuk.
"Tut Elimden Yaşam" 02.04.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Yaşadığımız çağda gelişen ve sürekli yenilenen teknoloji, hemen herkesin hayatının önemli bir parçası haline geldi.
Peki, teknolojiyi ne kadar doğru kullanıyoruz?
Teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemi, teknoloji bağımlılığının belirtileri, yol açtığı problemler...
"Tut Elimden Yaşam" 26.03.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam 19 03 2015
Türkiye Barolar Birliği Ankara'nın madde bağımlılığıyla mücadele amacıyla gerçekleştirdiği 'Hayat Ağacı Projesi'ni paylaşmak üzere Avukat Selcen BAYÜN'ü konuk ettik.
Tut Elimden Yaşam 19.03.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Madde Bağımlılıklarına İlgili Genel Bakış
Tut Elimden Yaşam 12.03.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
-Eroin Nedir, Nasıl Bağımlılık Yapar?
-Vücuda Kısa ve Uzun Süreli Etkileri Nelerdir, Yoksunluk Belirtileri Nelerdir?
-Yakınımızın Bağımlı Olduğunu Nasıl Anlarız, Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Tut Elimden Yaşam 05.03.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
-Esrar Bağımlılık Yapar mı?
-Uzun Süreli Kullanımda Beden ve Ruh Sağlığı Üzerinde Hangi Kalıcı Rahatsızlıklara Sebep Olur?
Tut Elimden Yaşam 26.02.2015 tarihli yayınımız. -
Tut Elimden Yaşam
Tut Elimden Yaşam 19.02.2015 tarihli yayınımız.
Ankara Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Birimi'nden konuğumuz Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı DOĞAN ile birlikte madde kullanımı ve tedavileri üzerine konuştuk. -
Tut Elimden Yaşam
"Tut Elimden Yaşam" 12.02.2015 tarihli yayınımız.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık Destek Eğitimleri Müdürü Sevgi KARABULUT konuğumuz olacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılıkları ile ilgili çalışmalarını, projelerini ve neler yaptıklarını dile getirdik. -
Tut Elimden Yaşam
"Tut Elimden Yaşam" programı 05.02.2015 tarihli yayınımız.
Bu hafta "Tut Elimden Yaşam" programında 'Adsız Alkolikler'i konuk ediyoruz.
Nasıl başladı?, Neler hissetti?,Nasıl bıraktı?...
Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL ve konuklarımızla birlikte alkolizmin süreçlerini konuşacağız. -
Tut Elimden Yaşam
"Tut Elimden Yaşam" programı 29.01.2015 tarihli yayını.
-Alkol yoksunluğunun semptomları,
-Tedavi hedefleri,
-Ölçülü içmek mümkün müdür?,
-Alkol bağımlılığının tedavisi, alkol kullanan kişiyi tedaviye ikna ederken kullanılan yöntemler nelerdir?
Konu başlıklarını Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL ve konuğumuz Psikiyatri Uzmanı Dr. Salih Cihat PALTUN ile birlikte konuştuk. -
Tut Elimden Yaşam
"Tut Elimden Yaşam" programı 22.01.2015 tarihli yayını.
Alkol probleminiz olduğunu nasıl anlarsınız?
Alkol kullanmanın güvenli düzeyi nedir?
Alkolün fiziksel ve psikolojik bağımlılığının farkları nelerdir?
Ne zaman profesyonel yardım alınmalı? -
Tut Elimden Yaşam
"Tut Elimden Yaşam" 15.01.2015 tarihli yayını.
Yetişkinlerde alkol kötüye kullanımı nedir?
Alkol probleminiz olduğunu nasıl anlarsınız?
Alkol bağımlılığının kriterleri nelerdir?
Alkolün vücuda kısa ve uzun süreli etkileri nelerdir? -
"Tut Elimden Yaşam"
01.01.2015 tarihinde Klinik Psikolog Nurhayat YÜKSEL'in katılımıyla gerçekleşen ve 2015 yılı içerisinde her perşembe gerçekleşecek olan programda "Bağımlılıklar" konusu işleniyor.
Bağımlılık kavramının sadece alkol veya madde bağımlılığından ibaret olmadığını, konuya çok geniş bir yelpazeden bakılması gerektiğini belirten Nurhayat YÜKSEL; her bir bireyin ruhsal,duygusal ve düşünsel farklılıklarından dolayı, yaşanan bağımlılık probleminin altında bir çok farklı sebebin olabileceğini belirtiyor. Bağımlılık probleminin ruhsal boyutunun yanı sıra ; tıbbi, adli ve hukuki boyutlarda da inceleneceği programda dinleyiciler, soru ve görüşlerini program esnasında uzmanlarla paylaşabilecekler.
"Tut Elimden Yaşam" programının 01.01.2015 tarihli yayını.
Tüm dinleyicilerimize şimdiden teşekkür ederiz. -
"Tut Elimden Yaşam"
"Tut Elimden Yaşam" programının 08.01.2015 tarihli yayını.
Alkol kullanımı,
Alkol ne zaman bağımlılık yaratır?
Alkolle tanışma yaşı, özellikle ergen yaş gruplarının bu dönem yaşadıkları duygusal ve düşünsel durumlar
Ebeveynlerin yaklaşımları ve izlenmesi gereken yollar.
Randevu Talep Formu
Telefon:
0312 438 08 08
E-posta:
info@katarsis.com.tr